Tuesday 1 December 2015

Kaboom Hotel wint Best Hotel Concept 2015 award van Entree Magazine

Het gevoel van euforie is niet te omschrijven, we hebben gisteravond de award voor Best Hotel Concept 2015 gewonnen met Kaboom Hotel! De Hospitality & Style Awards van Entree Magazine zijn een jaarlijks hoogtepunt voor de hospitality industrie en ik ben dan ook onnoemelijk trots op ons hele team. Daar stonden we dan, met zijn allen in Studio21 in Hilversum, om de prijs in ontvangst te nemen. De een in onberispelijke zwarte smoking of in ’t lang, de ander (lees: onze Olaf) in green velvet exemplaar met sneakers of net even anders. Heerlijk rebels zoals dat past bij Kaboom Hotel. Wauw, wat een prestatie hebben we met zijn allen neergezet!

Kaboom Hotel is op 3 juli open gegaan en natuurlijk streven we bij La Bergère Group altijd naar een uniek en sterk hotelconcept om onze gasten te blijven verrassen, een award ervoor krijgen door een onafhankelijk en zeer gerespecteerde jury als die van Entree Magazine is wat mij betreft een absolute kroon op ons werk. Op dat van interieurarchitect Roger Haan die het concept tot in de puntjes heeft uitgewerkt, dat van de Kaboom Hotel helden die er iedere dag gasten in de watten leggen, het werk van de helden achter de schermen en iedereen die ik nu vergeet te noemen. Samen maken we Kaboom Hotel zo succesvol.

Met in mijn achterhoofd de herinnering aan de vorige twee keren dat we deze Best Hotel Concept award wonnen, Qbic Hotel WTC Amsterdam in 2007 en Townhouse Designhotel Maastricht 2009, realiseer ik me dat innoveren loont. La Bergère Group wijkt van gebaande paden af en zoekt grenzen op en deze award is wat mij betreft een bevestiging van dat we ons definitief hebben neergezet als een bedrijf dat het vermogen heeft om continu te vernieuwen en trends te creëren in plaats van te volgen.

Vandaag, ‘the day after’, is het in Kaboom Hotel business as usual en tegelijkertijd zweven we van trots. Op dit succes kunnen wij als team een jaar lang teren. Het smaakt naar meer... We zijn dan ook continu bezig met het bedenken en realiseren van nieuwe concepten en venues. Nederland hoort snel weer van ons, dat is beloofd!











Rino Soeters
Algemeen Directeur

Monday 23 November 2015

Nog 1 week te gaan tot de uitreiking van Best Hotel Concept 2015

De spanning stijgt, volgende week zitten we met het team van Kaboom Hotel in Hilversum voor de uitreiking van Best Hotel Concept 2015. Het is een van de jaarlijkse Hospitality & Style Awards die Entree Magazine uitreikt. Eind september kregen we te horen bij de gelukkige laatste 5 finalisten te zitten en sindsdien houdt de nominatie me enorm bezig. Meer dan de voorgaande keren: we wonnen in 2007 al met Qbic Hotel Amsterdam en in 2009 met Townhouse Designhotel Maastricht. Ik kan het niet goed uitleggen, maar ik voel op momenten een gezonde spanning en zenuwen die sterker is dan voorgaande jaren. Niet onwaarschijnlijk komt dit doordat de concurrentie gewoon écht heel stevig is en we alles op alles moeten zetten om de award in de wacht te slepen.

We zijn genomineerd voor ‘Best Hotel Concept’ en dat betekent logischerwijs dat het concept, vooral intrinsiek, 100% klopt en staat als een huis. De vele reviews die we al sinds de opening op 3 juli van onze gasten mogen ontvangen geven wat dat betreft goede hoop: gemiddeld scoren we een 9 (!) en dat is een ongekend hoog cijfer, temeer omdat we in die korte tijd al meer dan 1000 reviews hebben mogen ontvangen over Kaboom Hotel.

De jury van Entree Magazine is volledig onafhankelijk en onderwerpt ons aan de test der testen. Ze komen verdeeld, er zijn mystery bezoeken geweest en we hebben met een aantal juryleden mogen spreken over ons concept. Sommige juryleden zijn ook, apart van elkaar, blijven slapen bij Kaboom Hotel. Op zo’n moment hoop je natuurlijk al enigszins aan te voelen wat hun ervaring is, ze zijn echter zeer professioneel en laten nog niets blijken.

Ik ben ervan overtuigd dat we er alles aan gedaan hebben om ons concept zo goed mogelijk neer te zetten. Dat deden we al vanaf het moment van de opening, we hebben niets aan het toeval overgelaten. Deze nominatie maakt ons enkel nóg kritischer op onszelf dan we al zijn. Samen met onze interieurarchitect Roger Haan hebben we wat mij betreft een dijk van een hotelconcept neergezet waar ik, en met mij het volledig team van La Bergère Group, onnoemelijk trots op ben.

Met nog één week spannende week in het verschiet kijk ik reikhalzend uit naar de uitreiking van de Best Hotel Concept award en natuurlijk wens ik dat Kaboom Hotel hem wint. Wat de uitkomst ook gaat zijn: ik ben nu al trots!











Rino Soeters
Algemeen Directeur

Tuesday 3 November 2015

Duurzaam ondernemen; een vooruitblik naar komend jaar

Een tijdje geleden schreef ik er al over: bij La Bergère Group willen we laten zien dat we onze verantwoordelijkheid nemen als het aankomt op duurzaamheid. Een ambitie die we ook komend jaar onverminderd en zelfs nog sterker gaan doorzetten. Niet alleen omdat de lat steeds hoger komt te liggen, vooral ook omdat we het zelf belangrijk vinden dat we ieder mogelijk steentje bijdragen als het aankomt op het verkleinen van onze milieutechnische footprint.

Mijn verwachting is dat een groen keurmerk als Green Key komend jaar nog kritischer gaan kijken naar bijvoorbeeld leveranciers van bedrijven die Green Key gecertificeerd zijn. Niet langer alleen het gecertificeerde bedrijf telt, ook de cirkel aan leveranciers er omheen telt mee en dat vind ik een goede ontwikkeling. Op die manier worden wij nog meer gestimuleerd om alleen in te kopen bij bedrijven die aantoonbaar duurzaam produceren, de enige manier om op termijn de volledige schakel duurzaam te krijgen. Een vereiste als deze betekent dat wij al onze bestaande leveranciers gaan vragen om aan te tonen dat zij duurzaam produceren. Verder gaan we onze bestaande ploeg medewerkers nog intensiever trainen en bewustmaken van duurzaam ondernemen en willen we graag onze gasten nog meer betrekken bij het volledige proces.

Bij La Bergère Group doen we al ontzettend veel volgens het Green Key ‘boekje’, het is eerder vanzelfsprekend om op deze manier te ondernemen dan een opgave. We hebben niet voor niets een Green Key Gold label voor Townhouse. Het zit in onze natuur om bijvoorbeeld gerecycled papier te gebruiken voor drukwerk en ouderwetse lampen te vervangen voor LED-exemplaren.

Mijn groene ambitie voor 2016? Het grootste compliment voor ons als bedrijf is erkend worden als duurzaam bedrijf. Iets dat geldt voor gasten, leveranciers en zeker ook voor onze medewerkers.











Rino Soeters
Algemeen Directeur

Tuesday 27 October 2015

We maken ons klaar voor de gezelligste tijd van het jaar: Magisch Maastricht

Afgelopen week zag je ze al met man en macht bezig om de sfeerverlichting op te hangen boven pleinen, in bomen, langs de Maas en elders in het centrum. De medewerkers van de gemeente Maastricht hebben het maar druk met de voorbereidingen voor Magisch Maastricht en wat wordt het mooi! Sinds de komst van dit evenement is Maastricht wat mij betreft een echte kerst- en winterstad geworden, waar je ook loopt adem je de gezellige sfeer die zo typisch is voor de wintermaanden.

Ik vind Magisch Maastricht oprecht bijzonder. De stad lijkt wel een schitterende diamant dankzij de honderdduizenden lampjes die van Wyck tot aan de overkant van de Maas in het centrum hangen. In een voorgaand jaar liep ik op een avond, of was het al nacht, alleen door het centrum richting Wyck en ik vond deze lichtroute fantastisch. Het was net alsof ik onder de sterrenhemel liep!

Voor het toerisme in Maastricht zijn de komende wintermaanden een hoogtepunt aangezien tienduizenden mensen de stad bezoeken. Soms voor een dag echter kiezen ze er ook steeds vaker voor om in Maastricht te blijven overnachten en er een korte decembervakantie van te maken. Het is niet voor niks dat sinds de komst van Magisch Maastricht december een hele goede hotelmaand is geworden. Zoals je van ons mag verwachten gaan we in onze hotels op geheel eigen wijze invulling geven aan Maastrichts mooiste periode. Prijkten vorig jaar nog mooie kerstbomen in de lobby’s, wie weet wat we dit jaar gaan doen. Laat je verrassen en loop gerust naar binnen als je in de buurt bent vanaf volgende maand. Qbic Amsterdam maakt dan wel geen deel uit van Magisch Maastricht, ook daar trekken we die gezellige wintermaand-sfeer naar binnen toe. En voor Kaboom Hotel is het zelfs de allereerste Kerst!

Ik kijk al uit naar de officiële start van Magisch Maastricht, op 28 november is het zo ver!











Rino Soeters
Algemeen Directeur

Tuesday 22 September 2015

And the nominees are... Kaboom Hotel genomineerd voor Best Hotel Concept!

Sommige gebeurtenissen wennen nooit, ze blijven mij verwonderen en ontroeren. Ik ben zo ongelooflijk trots op ons team en interieurarchitect Roger Haan dat we met Kaboom Hotel genomineerd zijn voor de zeer gerenommeerde prijs Best Hotel Concept 2015 door Entree Magazine. Deze nominatie voelt nu al als winst. Op 30 november aanstaande wordt tijdens een drukbezochte gala avond in Hilversum de winnaar bekend gemaakt. We hebben de galakaarten besteld, de kamers geboekt en de smoking wordt naar de stomerij gebracht.

In 2007 en 2009 wonnen we deze award reeds met ons Qbic Hotel Amsterdam (2007) en Townhouse Designhotel (2009). Nu, ruim 6 jaar later, wordt het stiekem ook wel weer eens tijd voor een award... Alle gekheid op een stokje: we zijn super tevreden met hetgeen we bereikt hebben maar we blijven natuurlijk wel die ambitieuze en tikkeltje recalcitrante club uit Maastricht... Winnen is dus wel heel lekker en welkom.

Voordat de winnaar op 30 november bekend gemaakt wordt, onderwerpt een stevige jury-delegatie ons nog aan de ultieme test. We zullen alles uit de kast moeten halen om  de jury ervan te overtuigen dat we deze award verdienen, of nog liever het concept, want daar draait het uiteindelijk om.

We zijn met nog 4 andere tophotels in de race uit respectievelijk Amsterdam, Eindhoven en Woerden, namelijk het Good Hotel, Max Brown Hotel, Blue Collar Hotel en Stadshotel Woerden. 30 november dus... Stay tuned. Na de laatste winst in 2009 vierden we een groots feest met alle medewerkers en hun partners. Dat beloven we dit keer weer!











Rino Soeters
Algemeen Directeur

Friday 11 September 2015

Green Key Gold label voor Townhouse

Er bestaan tegenwoordig tientallen keurmerken om kwaliteit te waarborgen, een label dat we bij Townhouse Designhotel Maastricht hoog in het vaandel hebben staan is Green Key. Op die manier laten zien dat we duurzaam ondernemen en daar zijn we trots op! Het mooie aan Green Key is dat de organisatie volledig onafhankelijk is, je moet er echt voor werken om te voldoen aan de eisen dus je krijgt het niet voor niks of enkel tegen betaling.

Door verantwoord te ondernemen willen we als La Bergère Group laten zien dat we onze verantwoordelijkheid nemen als het aankomt op duurzaamheid. We bewaken het comfort en de kwaliteit voor onze gasten terwijl we er toch alles aan doen om het milieu te sparen. Zo gebruiken we navulbare dispensers op de badkamers in plaats van mono-verpakkingen, werkt de elektriciteit in je kamer alleen als je er bent en gebruiken we verantwoorde schoonmaakmiddelen. Iedere lamp die bij ons stuk gaat vervangen we door een LED-exemplaar, nieuw te bestellen drukwerk wordt gedrukt op gerecycled papier, afval scheiden we zo veel als we kunnen, Green Key-instructies voor medewerkers herhalen we regelmatig. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Door onze aanpak hebben we voor Townhouse opnieuw het Green Key Gold label gekregen, de hoogst mogelijk certificering.

Ik vind het vanzelfsprekend om op deze manier continu onze verantwoordelijkheid te nemen voor zowel onszelf als toekomstige generaties. We moeten met elkaar blijven investeren in de toekomst van onze aarde. Veel van onze grote zakelijke klanten mogen in de toekomst zelfs enkel inkopen doen bij bedrijven die Green Key gecertificeerd zijn. Een positieve ontwikkeling omdat je op deze manier gedwongen wordt om duurzaam te ondernemen. De lat komt bovendien ieder jaar hoger te liggen en dat daagt ons continu uit om duurzaamheid meer en meer te verankeren in onze hotels. We zijn er trots op om het Green Key-label te hebben en ook komende jaren doen we er alles aan om dat te houden!











Rino Soeters
Algemeen Directeur

Monday 27 July 2015

Work with us! La Bergère Group zoekt een Medewerker Technische Dienst

We zoeken een Medewerker Technische Dienst voor La Bergère Group! Hoor jij bij ons of ken je iemand? 


Bekijk de vacature.

La Bergère Group (LBG) ontwikkelt en exploiteert innovatieve hospitality concepten. Al meer dan 12 jaar werkt LBG met een jong team aan leuke, bijzondere en opvallende hotelconcepten met kwaliteit. Beslissingen nemen wij niet alleen op basis van cijfers, maar ook met een zekere ‘guts feeling’.  En met succes: wij hebben 8 awards mogen ontvangen, van management tot MVO awards tot designhotel van het jaar. Ons geheim? Keep it fun en blijf verrassen!

Mail je motivatie en je cv met pasfoto aan Josine Vendrik, j.vendrik@la-bergeregroup.com.















Rino Soeters
Algemeen Directeur

Monday 13 July 2015

Creatief brein achter Kaboom Hotel: Roger Haan, InterAlter Interieurarchitecten

Nu Kaboom Hotel sinds vrijdag 3 juli open is, blik ik terug op een waanzinnige periode waarin een nieuw en onderscheidend hotelconcept geboren is. Van het eerste idee aan de tekentafel tot aan de uitvoering, Kaboom is mogelijk gemaakt door talloze partners die allemaal keihard gewerkt hebben om het hotel te openen volgens planning. De temperaturen zo vlak voor de opening waren tropisch en maakten de handenarbeid een behoorlijke opgave, daarom dan ook een diepe buiging voor alle mannen en vrouwen die zo stevig de handen uit de mouwen hebben gestoken!

Een van de partners die in bijzonder grote mate bepalend is geweest voor Kaboom Hotel is interieurarchitect Roger Haan van InterAlter Interieurarchitecten. Hij heeft het concept neergezet, de beleving, het gevoel dat je krijgt wanneer je een voet over de drempel zet. Een compleet nieuwe hotelervaring waarin low-cost en luxe hand in hand gaan voor de reiziger van nu. Een clash tussen de grandeur van Wyck rond 1900 versus het rebelse, eigentijdse karakter van nu. Het hele bouw- en ontwerpproces is zo ontzettend intensief geweest dat Roger een groot compliment verdient. Dankzij zijn tomeloze inzet, doorzettingsvermogen en passie staat er een nieuw hotelconcept dat voldoet aan alle wensen van de moderne reiziger. Ik sta ervan te kijken hoeveel hij heeft gegeven om Kaboom Hotel samen met ons te realiseren.

Door samen te werken met partners zoals Roger kan La Bergère Group dit soort nieuwe hotelbelevenissen neerzetten. Samen brainstormen, vernieuwende visies omarmen, elkaar versterken, om het best mogelijke resultaat neer te zetten. Ook bij de toekomstige projecten (we zitten nu eenmaal nooit stil…) betrekken we maar al te graag externe masterminds om te doen wat we doen: innovatieve hospitality concepten neerzetten.

Roger, groot respect voor wat jij samen met ons hebt weten neer te zetten. Dankjewel!




Rino Soeters
Algemeen Directeur

Monday 29 June 2015

Nee tegen BTW-verhoging op hotelovernachtingen van 6% naar 21%

Misschien betaalt binnenkort iedereen 15% meer geld voor een hotelovernachting, het kabinet heeft namelijk het voornemen om de BTW voor een groot deel van de vrijetijdsproducten te verhogen van 6% naar 21%. Vooralsnog ziet het ernaar uit dat alleen voedingsmiddelen in de horeca in het verlaagde tarief blijven. We gaan met zijn alleen dus wel meer betalen voor een avondje uit in de schouwburg, een kaartje voor evenement of festival, een dagje pretpark, zwembad of een vakantie in Nederland.

Slapen is een primaire levensbehoefte, net zoals voedsel (lees: eten). Je kunt langer zonder eten en drinken dan zonder slaap, wat dat betreft is het in mijn ogen daarom een kromme stelling. Verder wordt mijns inziens vergeten dat de hotellerie een grote katalysator is voor vele andere bedrijfstakken en beroepsgroepen. Als je ergens logeert moet je namelijk meestal ook parkeren, reizen, lunchen, ontbijten, de taxi nemen, boodschappen doen, winkelen etc. De BTW-verhoging van 6% naar 21% maakt een overnachting minimaal 15% duurder! € 100,- wordt € 115,- en dat is een reden voor gasten om minder of niet in hotels te verblijven. Indirect is dit ook een gemis aan omzet voor de andere beroepsgroepen en uiteindelijk BTW-inkomsten voor de staat. De gevolgen zijn niet te overzien als de consument besluit dat vrije tijd ‘te duur wordt’ en met de name de leisure markt krijgt dan een forse klap. Een bedrijf kan de BTW terugvorderen, maar leisure gasten zullen minder of niet reizen waardoor op termijn werkloosheid toeneemt. Ik sta dan ook niet achter de geplande BTW-verhoging. Doe maar niet!

Het voorstel van het kabinet is nog niet definitief en er kan dan ook nog veel veranderen. Wij pleiten voor het handhaven van het huidige, lage BTW-tarief van 6%. Niet alleen voor onszelf maar voor alle ondernemers die hierdoor geraakt worden. Koninklijke Horeca Nederland (HKN) heeft een actie opgezet en gaat na de zomer met alle handtekeningen naar de Tweede Kamer. Jij kunt ook meedoen! Hoe?
  • Ga naar de actiepagina, onderteken de petitie en like en share deze pagina.
  • Like en share Facebookpagina neetegenmeerbtw.
  • Tweet de actiepagina met hashtag #neetegenmeerbtw.
  • Moedig anderen aan om hetzelfde te doen!

Hopelijk weten met zijn allen voldoende aandacht te vragen en neemt het kabinet een besluit dat gunstiger uitpakt voor alle ondernemers in de leisure markt.










Rino Soeters
Algemeen Directeur

Tuesday 9 June 2015

Samenwerken met (fashion) partners een kracht binnen La Bergère Group

De gevleugelde term 'co-creatie' hoor je steeds vaker, meer en meer hoor je bedrijven noemen dat ze bewust kiezen voor samenwerkingen. Helaas zie ik in de praktijk dat het vaak beperkt blijft tot een mager commercieel verhaal met daaronder een flinterdunne executie. Bij La Bergère Group werken we juist graag samen met andere partijen, liefst lokale ondernemers, zodat we elkaar te versterken. Door samen te creëren, bedenken en neerzetten bereiken we meer dan wanneer we alles alleen willen doen. Zo lift onze omgeving mee op onze groei en omgekeerd.

Ik geef een voorbeeld: Townhouse Hotel Maastricht is al jaren partner van Fashionclash, dit jaar vindt er in de woonkamer een foto expositie plaats van fashion fotograaf Karen Kikkert en bovendien blijven diverse internationale modebloggers bij ons logeren. Zo dragen wij het geweldige initiatief uit dat Fashionclash is promoten wij het op onze eigen manier. Omgekeerd deelt een blogger en passant hoe zijn of haar verblijf bij ons was, dan is dat uiteraard mooi meegenomen!

Bij onze nieuwste telg Kaboom Hotel gaan we nog een stapje verder: we hebben drie lokale ondernemers betrokken om voor ons de kleding en verdere styling te verzorgen. Fashion designer Lena Berens ontwerpt een uniek kledingstuk voor onze helden in Kaboom Hotel: minimalistisch, elegant, gemaakt van de mooiste materialen. Renée Reinders van Noir Maastricht selecteert een aantal stoere kledingstukken uit haar winkel om de outfit compleet te maken, waarmee ze een look creërt die klassiek meets rebels aandoet. Helemaal in de stijl van Kaboom Hotel. De creatievelingen van Atelier Haven maken het geheel compleet met custom items die zij bedrukken met ons behangpatroon: strikjes, sjaaltjes en wie wat er nog meer volgt.

Op onze beurt doen wij er alles aan doen om deze jonge modemakers en ontwerpers te promoten en voor het daglicht te brengen, een simpele en effectieve manier om zonder megagrote marketingbudgetten jonge talenten  een stap verder te helpen in hun carrière.

Net zoals voor veel andere zaken geldt ook bij co-creatie: niet te veel praten, gewoon doen. Zoek in je netwerk naar relevante of interessante partners. Soms ontstaan de meest creatieve en inspirerende samenwerkingen met partners die op het eerste oog helemaal niet zo relevant lijken. Wij kiezen voor onze merken heel bewust, voor Kaboom Hotel mogen die partners zelfs rebels zijn. Doe maar liever gek want anders blijft het zo gewoon! Aanvullend vinden wij het charmant om jonge ontwerpers, designers en bloggers een platform te bieden. Noem het een podium of etalage. What's in it for us? Niks, behalve een verfrissende samenwerking en daardoor een uniek eindresultaat. En dat maakt het juist zo duurzaam en authentiek.










Rino Soeters
Algemeen Directeur

Tuesday 12 May 2015

Maak kennis met ons nieuwste hotelconcept: Kaboom Hotel Maastricht

Met een big bang hebben we afgelopen vrijdag de naam van onze nieuwe La Bergère Group telg gelanceerd: Kaboom Hotel Maastricht. De kop is eraf. Vrijdag was manjefiek! Alles viel op zijn plek, de voorbereiding is dermate goed geweest dat het vlekkeloos verliep. Het hele team kon het draaiboek dromen en dat merkte je in de uitvoering. De gasten waren onder de indruk en de wethouder sprak lovende woorden. Kortom ik heb genoten maar ben vooral trots op de team effort die geleverd is.

Kaboom Hotel Maastricht is een hotel voor een nieuw soort reiziger die is opgestaan. Een reiziger, of het nu de man in pak of een backpacker is, die zoekt naar maximaal comfort tegen een minimale prijs. Iemand die alleen betaalt voor wat hij gebruikt en zelf de extra's bepaalt.

Kaboom Hotel speelt hierop in met de topkwaliteit van een luxe Auping-bed, power rainshower, free wifi, twee dakterrassen, en een XL tv. En een behang... Voor al het andere ligt de stad aan je voeten. Smart, sophisticated en rebels tegelijk. Ik benoem het graag als vijf sterren kwaliteit voor een twee sterren prijs. Voor het ontbijt krijg je van ons een voucher, we werken samen met de ondernemers op de begane grond: Douwe Egberts en een nieuw Aziatisch restaurantconcept van ondernemer Danny Deng.
De officiële opening is op 1 juli dus de komende weken wordt er keihard gewerkt om het hotel helemaal 'af' te maken. In de tussentijd houden we iedereen wekelijks op de hoogte via social media en wordt de komende tijd de schrijvende pers intensief benadert. We zetten de finale punten op de spreekwoordelijke "i". Nieuwsgierig naar Kaboom Hotel? Je kunt al boeken!

Tot 1 juli of daarna in Kaboom Hotel Maastricht!











Rino Soeters
Algemeen Directeur

Monday 4 May 2015

Vrijdag maken we de naam van ons nieuwe hotel bekend... We’re launching something booming!

Met nog maar een paar dagen te gaan voordat we de naam van het nieuwe hotel bekend maken, neemt de spanning aan onze kant toe. Gezonde nervositeit omdat we na maanden van voorbereiding uitkijken naar dat moment waarop we alle ins en out over ons nieuwste hotelconcept eindelijk mogen delen. Ja, vrijdag is een speciale dag! Wat vindt men van de naam en het concept? Slaat het aan? Zien we diezelfde twinkeling in de ogen van mensen zoals wij die hebben? Of krijgen we een beleefde 'bijzonder'? Is dit het begin van een volgend succesvol hotel? Het voelt voor mij als een 'dood of de gladiolen' moment. We hebben immers een jaar lang in het grootste geheim gewerkt aan een splinternieuw hotelconcept.

Deze week vrijdag, 8 mei, is het zo ver voor de deur van het nieuwe hotel: Stationsplein 1. Om 11 uur onthullen we er samen met wethouder John Aarts een markant bouwbord met daarop de naam. Een big bang! Mocht je in de buurt zijn van het Stationsplein kom dan zeker langs, want bij een onthulling lanceren we ook mooie social media actie en geloof me: die wil jij niet missen. Ook aan reacties hierop merk ik hoe het nieuwe hotel landt bij het grote publiek en ik kijk dan ook uit naar ieders input!

Het hotel is nog in aanbouw en na de bekendmaking van de naam is er dus nog volop werk aan de winkel voordat we op 1 juli officieel open gaan. Iedere week zie ik hoe alle ideeën, ontwerpen en details steeds meer op hun plek vallen. Het begint steeds meer te leven en na vrijdag al helemaal. Tot dan op het Stationsplein!









Rino Soeters
Algemeen Directeur

Monday 20 April 2015

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)? Ook in ons nieuwe hotel!


Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons een absolute must, een intrinsieke drijfveer. De afgelopen decennia hebben we veel kunnen nemen en nu is het tijd om terug te geven aan de aarde en daarmee volgende generaties. Voor La Bergère Group betekent MVO dat we onze invloed op het milieu zo laag mogelijk houden en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opnemen in ons team. Dat voelt goed, het past bij ons. Het maakt ons trots op wie we zijn!

Ons nieuwe hotel gaat binnen no time open, 1 juli, en op 8 mei maken we de naam al bekend. Hoe we hier aan de slag gaan met MVO? People, Planet en Profit, de drie basiselementen van onze MVO-kapstok. Food & Beverage producten zijn bijvoorbeeld het liefst lokaal geproduceerd en biologisch. Medewerkers trainen we in het bewust omgaan met het milieu, daarbij kun je denken aan altijd het licht en de verwarming uitdoen als je niet in een ruimte bent. Ook kleine dingen maken immers het verschil. Townhouse Designhotel Maastricht en Qbic Hotel Amsterdam WTC hebben allebei een Greenkey certificaat en die ambitie ligt er ook voor het nieuwe hotel, ook daar gaan we voor een gouden certificaat!

Voor mij persoonlijk betekent iets terugdoen voor de maatschappij ook dat ik lid ben Ronde Tafel 174 Maastricht samen met ruim twintig andere heren. We steken collectief de handen uit de mouwen en zamelen geld in voor goede doelen. Op zondag 10 mei doen we dat met de Duckrace in het Stadspark van Maastricht, 10.000 gele badeendjes racen tegen elkaar!! De winst geven we aan twee regionale doelen: Stichting Dierenpark Maastricht en kindertelevisie Bert Buis van het Academisch Ziekenhuis Maastricht. Ik hoop dat we dit jaar zo’n € 15.000 mogen doneren! Meedoen aan de Duckrace? Voor € 5 adopteer je een eendje, jouw lot, waarmee je kans maakt op een van de 50 topprijzen. De hoofdprijs is een gloednieuwe Vespa scooter!
Ik krijg er energie van en maar goed ook, iets terugdoen voor de maatschappij is de toekomst. 











Rino Soeters
Algemeen Directeur

Friday 20 March 2015

Continu werken aan unieke hotelconcepten


Stilstaan doen we bij La Bèrgere Group niet. Ik schreef het laatst al: als je marktleider wilt blijven, voel je continu de drive om te blijven verrassen en innoveren. Als ik naar de toekomst kijk zie ik La Bergère Group zelfs landelijk bekend staan om haar onderscheidende hotelconcepten. Hotels waarmee we onze logees aanspreken omdat ze anders dan anders zijn, concepten die een nieuwe standaard neerzetten in hospitality.

Om dat mogelijk te maken kun je in mijn ogen niet zonder dedicated en hecht team omdat zij iedere dag opnieuw onze hotels succesvol maken. Ik hoop dan ook medewerkers aan ons te blijven binden door te blijven verbeteren, een interessante werkomgeving te bieden die nooit stilstaat en waar samen leren en groeien in het middelpunt staat. Samen maken we het verschil!

Een nadeel van unieke hotelconcepten neerzetten is het (deels) gekopieerd worden wat in principe een heel groot compliment is, soms echter ook een frustratie. Ik bekijk zoiets positief: het houdt ons scherp en zorgt ervoor dat we continu met nieuwe ideeën en innovaties moeten blijven komen. Zo hebben we het concept van Hotel St. Martenslane pas net vernieuwd en zijn we achter de schermen volop bezig met ons nieuwe hotel tegenover Maastricht CS dat halverwege dit jaar open gaat.

Vernieuwend wordt ons jongste kindje zeker! Op 8 mei is het zo ver, dan maken we de naam bekend. Ik kan niet wachten tot het moment waarop de naam eenmaal out in the open is, kijk uit naar die allereerste reacties. Met een ligging pal tegenover het station zien reizigers het meteen liggen als ze in Maastricht aankomen. Geluidsoverlast op dit relatief drukke punt in de stad? We hebben maximaal geïnvesteerd in geluidsisolatie waardoor je binnen vrijwel niets hoort van buiten. We krijgen een ‘urban oasis’ middenin in het dynamische Wyck, wat dat precies inhoudt houden we nog even geheim! Zet 8 mei maar alvast in je agenda…










Rino Soeters
Algemeen Directeur

Thursday 5 March 2015

Bijzondere ontmoetingen tijdens de TEFAF


Volgende week is het zo ver, de TEFAF begint op donderdag 12 maart. Maastricht op haar best! Tijdens deze wereldwijd bekende kunstbeurs ontmoet ik ieder jaar weer nieuwe mensen en oude bekenden, momenten die me bijblijven. Mijn meest bijzondere TEFAF ervaring van 2014 was niet op de beurs zelf, ik liep door Townhouse, waarvan ik extra geniet op deze speciale dagen.

Ik vergeet hem nooit meer: ik zie een gast zonder bagage in Townhouse aan de balie. Hij trok mijn aandacht omdat, laat het mij zacht uitdrukken, zeer pover gekleed was. Ik dacht dat hij verkeerd zat. In gebrekkig Frans wist hij mij er van te overtuigen dat hij een reservering had. Ik liep mee naar buiten en daar stond zijn bijzondere bolide waarvan er slechts twee bestaan op deze wereld. Nadat ik deze voor hem had geparkeerd en hem naar zijn kamer had begeleid trof ik hem later in de lobby. Of ik ervoor kon zorgen dat zijn auto naar Parijs werd gereden en of ik hem 's ochtend naar zijn privé-jet kon brengen in Beek; magnifiek toch? Een wijze les: Never judge a person by his looks!

Tijdens de kunstbeurs lijkt heel Maastricht TEFAF te ademen. Sterk vind ik dat de stad heel compact is, overzichtelijk, (relatief) veilig, zeer culinair en gastvrij. Gezamenlijk verwelkomen we alle gasten en bezoekers met grote banieren en vlaggen, etalages zijn in TEFAF-stijl versierd en overal worden gratis shuttle diensten aangeboden. Ook vanuit Townhouse Designhotel Maastricht en St. Martenslane zorgen we ieder jaar voor een shuttle richting het MECC voor onze logees. Het liefst rij ik mevrouw Schorr naar het MECC. Zij heeft immer goede zin, is bijzonder charmant gekleed, is geestig en zit vol met heerlijke anekdotes.

De sfeer in en rondom het MECC is zeer positief. Sinds het aantreden van de nieuwe directie, en daarmee een deels nieuw team is de spirit helemaal terug; het MECC is springlevend. Ik ben er van overtuigd dat de TEFAF-gasten en -standhouders dit ook ervaren en zeker waarderen.

Nogmaals, het hele La Bergère Group team en ik hebben er zin in; TEFAF 2015, Tot dan!










Rino Soeters
Algemeen directeur

Friday 27 February 2015

Work with us! Townhouse zoekt een receptie medewerk(st)er

We zoeken een receptie medewerk(st)er voor Townhouse Designhotel Maastricht! Hoor jij bij ons of ken je iemand? 

Bekijk de vacature.

La Bergère Group (LBG) ontwikkelt en exploiteert innovatieve hospitality concepten. Al meer dan 12 jaar werkt LBG met een jong team aan leuke, bijzondere en opvallende hotelconcepten met kwaliteit. Beslissingen nemen wij niet alleen op basis van cijfers, maar ook met een zekere ‘guts feeling’.  En met succes: wij hebben 8 awards mogen ontvangen, van management tot MVO awards tot designhotel van het jaar. Ons geheim? Keep it fun en blijf verrassen!

Mail je motivatie en je cv met pasfoto aan Josine Vendrik, j.vendrik@la-bergeregroup.com.












Rino Soeters
Algemeen Directeur


Thursday 19 February 2015

Een nieuw hotelconcept, wij doen het graag anders dan anders!

Hoe cliché het ook klinkt, ‘stilstand is achteruitgang’ is een feit! Wil je als hotel marktleider blijven binnen een omgeving met goed georganiseerde (keten-)hotels, dan wordt je continu uitgedaagd om te blijven verrassen en innoveren. Bij La Bergère Group doen we het graag anders dan anders. We willen onderscheidend zijn en daarmee beter, sneller, effectiever en meer gastvrij. De lijnen uitzetten voor de toekomst in hospitality.

Je hoofd boven het maaiveld uitsteken heeft ons bedrijf al een aantal mooie resultaten en memorabele momenten opgeleverd, zoals de opening van het allereerste Designhotel van de Benelux in 2000. Destijds mindblowing en de persaandacht was overweldigend! Of de opening van het eerste Qbic hotel in 2007 waarmee we de voorpagina haalden van New York Times, El Pais, Le Monde en zelfs CNN. Waanzinnig. Ik kijk met dit in mijn achterhoofd heel erg uit naar de opening van het nieuwe hotel tegenover Maastricht CS. De weergoden zijn ons heel gunstig gestemd, we hebben nog geen enkele dag vorstverlet gehad, de planning is dan ook nog steeds om open te gaan op 26 juni!

Het mooiste moment tijdens het realiseren van een nieuw concept zoals dit vind ik het moment waarop ik het presenteer aan onze medewerkers. Na maanden van tekenen en bedenken in achterkamertjes, samen met de ontwerper en een handjevol teamleden, krijgen nu de contouren van ons nieuwe hotel steeds meer vorm. Ik geniet ervan als ik het presenteer aan het team, als ze worden aangestoken door mijn verhaal en oprecht enthousiast zijn. Dan weet ik dat het goed zit!

Tot nu toe is de werktitel nog ‘Budgethotel Maastricht’. Begin mei komen we met de echte naam naar buiten en geloof me: die is bijzonder. Het hotel ligt op een echte A1 locatie direct tegenover het station, midden in de dynamiek van de stad. Gasten slapen tegen een zeer vriendelijk tarief in een lekker groot en luxe bed. Na een lekkere douche en fijn ontbijt hup, zo de stad in. Een echt boutique hotel. De verdiepingen zijn gebouwd en aan de voorkant, bovenop Douwe Egberts, komt nog een grote glazen toren net zo hoog als die van Grand Hotel l’Empereur. Iedereen die straks via het station Maastricht binnenkomt wordt verwelkomd door twee torens met een verhaal, de een met het verhaal van toen, de ander met het verhaal van nu.










Rino Soeters
Algemeen directeur




Wednesday 28 January 2015

Uitkijken naar TEFAF Maastricht 2015

Ieder jaar opnieuw is de TEFAF voor mij weer een hoogtepunt in Maastricht. Nergens ter wereld kun je in één keer zoveel toonaangevende kunst vinden, van zoveel uiteenlopende stijlen als op de TEFAF. Te vaak wordt gedacht dat de kunst die hier te koop is onbetaalbaar is, dit is niet het geval, hoewel dit woord 'betaalbaar' natuurlijk relatief is. Voor degene die goed zoekt en durft te vragen zijn er zeker stukken te vinden!

Ik bezoek tijdens de TEFAF graag het gedeelte met werken van oude meesters vanwege het overweldigende vakmanschap, favoriet is voor mij echter de sectie met design! Ik ben benieuwd naar welk kunstwerk dit jaar het meeste indruk op mij gaat maken. Afgelopen jaar was dat een (zeer waardevolle) van Gogh waarbij je tot op 10 centimeter afstand het werk mocht bekijken, dat was heel indrukwekkend.

Als ik kijk naar de ontwikkeling van de TEFAF, zie ik een stevige groei naar de toekomst toe. De waardevastheid van kunst is enorm, ook ondanks de crisis. Het is een stabiele belegging gebleken. Met de komst van gasten uit de ‘BRIC-landen’ en China heeft de TEFAF een nieuwe markt gevonden die nog voor vele jaren van continuïteit en verdere uitbouw gaan zorgen.

Ik kijk in ieder geval alvast uit naar maart, naar de TEFAF, het bezoek, de gasten die komen logeren in Townhouse en St. Martenslane, de aanloop naar de TEFAF toe die zowel mij als het team een fijne dosis energie bezorgt. Tot dan!










Rino Soeters
Algemeen Directeur

Wednesday 21 January 2015

Afscheid van Maxine. Voor het moment scheiden onze wegen...


Het zal medio 2008 zijn geweest. De crisis begon zich stevig in onze economie te nestelen toen ik een artikel las in de Elsevier met als titel 'Medewerkers verdienen een fitte manager'. Ik was direct om. De jaren daaraan vooraf had ik niet gesport omdat ik het niet nodig vond of geen tijd had. Nonsens. Direct maar de daad bij het woord gevoegd... Als broodnodige stok achter de deur vanwege een gebrek aan discipline (ja, zelfkennis is een groot goed), mijn collega's hierbij betrokken. Zo begon het: Start to Run onder begeleiding van een hardloopcoach samen met zo'n 15 collega's. Inmiddels lopen er nog maar een paar regelmatig en ik ben er één van.

Sinds de geboorte van mijn kinderen is het lastig om 's avonds te lopen, tussen 18 en 20.30 uur is het prime time. Het alternatief? Rennen in het weekend en soms tussen de zakelijke afspraken door. Zo ook op de dag dat ik dit blog schrijf. Het was koud, de zon scheen, fijn 10 kilometer langs de Maas. Toch lukte het niet goed om mijn hoofd leeg te krijgen, dit blog nog in mijn achterhoofd.

Deze keer geen opinie maar een lastig onderwerp. Ik mag, nee ik moet namelijk, afscheid gaan nemen van een zeer gewaardeerde collega. Na ruim 12 jaar gaat Maxine Hofman ons bedrijf verlaten. Gelukkig niet voor een ander, ze gaat niet 'vreemd'. Ze verhuist permanent weg uit Maastricht en de reistijd is niet te combineren met de inhoud van haar verantwoordelijke taak. Maxine is een topper, een marketeer pur sang. Soms confronterend, soms hard, maar altijd eerlijk en met open vizier. Maxine heeft een enorme steen bijgedragen aan het succes van onze La Bergère Group. Haar creativiteit, inventiviteit en doorzettingsvermogen zijn ongekend. Ik ben dankbaar dat zij zo lang haar passie voor ons bedrijf heeft gegeven. Geloof me, altijd vol overgave. Haar opvolgers zijn ingewerkt en staan vol enthousiasme klaar. Ze gaan het goed doen, dat weet ik zeker. Denise Gehlen is verantwoordelijk voor de sales en Anique Strijthaegen voor de (online) marketing. Maar toch, het zal wennen worden. Onze 'diva' zal maandag haar entree niet meer maken.

Maxine, je bent een bijzonder gewaardeerde collega, bedankt voor al je inzet. Ik beloof je dat wij jouw gedachtegoed blijven uitdragen en nog verder zullen vervolmaken.

We wensen jou alle goeds toe in je nieuwe woonplek en met je toekomstige carrière en keuzes. We nemen geen afscheid, onze wegen scheiden gewoon tijdelijk... Tot gauw!










Rino Soeters, Algemeen Directeur
én al je collega's!