Tuesday 3 November 2015

Duurzaam ondernemen; een vooruitblik naar komend jaar

Een tijdje geleden schreef ik er al over: bij La Bergère Group willen we laten zien dat we onze verantwoordelijkheid nemen als het aankomt op duurzaamheid. Een ambitie die we ook komend jaar onverminderd en zelfs nog sterker gaan doorzetten. Niet alleen omdat de lat steeds hoger komt te liggen, vooral ook omdat we het zelf belangrijk vinden dat we ieder mogelijk steentje bijdragen als het aankomt op het verkleinen van onze milieutechnische footprint.

Mijn verwachting is dat een groen keurmerk als Green Key komend jaar nog kritischer gaan kijken naar bijvoorbeeld leveranciers van bedrijven die Green Key gecertificeerd zijn. Niet langer alleen het gecertificeerde bedrijf telt, ook de cirkel aan leveranciers er omheen telt mee en dat vind ik een goede ontwikkeling. Op die manier worden wij nog meer gestimuleerd om alleen in te kopen bij bedrijven die aantoonbaar duurzaam produceren, de enige manier om op termijn de volledige schakel duurzaam te krijgen. Een vereiste als deze betekent dat wij al onze bestaande leveranciers gaan vragen om aan te tonen dat zij duurzaam produceren. Verder gaan we onze bestaande ploeg medewerkers nog intensiever trainen en bewustmaken van duurzaam ondernemen en willen we graag onze gasten nog meer betrekken bij het volledige proces.

Bij La Bergère Group doen we al ontzettend veel volgens het Green Key ‘boekje’, het is eerder vanzelfsprekend om op deze manier te ondernemen dan een opgave. We hebben niet voor niets een Green Key Gold label voor Townhouse. Het zit in onze natuur om bijvoorbeeld gerecycled papier te gebruiken voor drukwerk en ouderwetse lampen te vervangen voor LED-exemplaren.

Mijn groene ambitie voor 2016? Het grootste compliment voor ons als bedrijf is erkend worden als duurzaam bedrijf. Iets dat geldt voor gasten, leveranciers en zeker ook voor onze medewerkers.











Rino Soeters
Algemeen Directeur

No comments:

Post a Comment